Titels voor De Jong, Hoedt, Weststrate en Spee op Menzis NOJK

Op de finaledag van de Menzis NOJK hebben Jesper de Jong, Merel Hoedt (tot en met 18 jaar), Bastiaan Weststrate en Bente Spee (tot en met 14 jaar) zich gekroond tot nationale indoorkampioenen.

Jesper de Jong (foto) maakte in Racket en Fitnesscentrum De Rhijenhof in Den Haag zijn status als nummer één van de plaatsingslijst volledig waar. Hij kwam geen enkele wedstrijd in de problemen en won alles in 'straight sets'. Ook in de finale kon Ilco van Buuren hem niet verontrusten. De Jong won met 6-2, 6-2 van de speler die in de halve finales de als tweede geplaatste Lodewijk Weststrate had geklopt.

Ook bij de meisjes een oppermachtige kampioene in de hoogste leeftijdscategorie. Merel Hoedt stond geen set af en was in de finale binnen een uur klaar met Noa Liauw-A-Fong: 6-1, 6-2. Hoedt deed vorig jaar niet mee aan de NOJK. In 2015 mocht ze al eens meedoen aan de hoogste leeftijdscategorie nadat ze de kwartfinales had bereikt bij de meisjes tot en met 16 jaar. Liauw-A-Fong deed vorig jaar wel mee en reikte tot de laatste vier bij de meisjes tot en met 16 jaar. Dit jaar won ze in halve finales van titelverdedigster Perla Nieuwboer.

Bente Spee, twee jaar geleden winnares bij de meisjes tot en met 12 jaar, was de beste bij de meisjes tot en met 14. Ze versloeg in de finale de als eerste geplaatste Melissa Boyden met 5-7, 6-3, 7-5. Boyden en Spee werden vorig jaar allebei uitgeschakeld door Julie Belgraver op de NOJK.

Bastiaan Weststrate was in de finale -14 jaar met 6-0, 1-6, 6-2 te sterk voor de als eerste geplaatste Freek van Donselaar. Hij treedt hiermee in de voetsporen van oudere broer Lodewijk, die in 2015 deze leeftijdscategorie op zijn naam schreef. De finale tussen Weststrate en Van Donselaar was een 'rematch' van de finale op het Tennis Europe-juniorentoernooi in Zoetermeer, in de aanloop naar deze NOJK. Ook toen trok Weststrate aan het langste eind.

Klik hier voor alle uitslagen en speelschema's van de NOJK.

Voor meer informatie over het toernooi en het juniorentennis in Nederland, ga naar www.knltb.nl/nojk.