Toppers van de toekomst vanaf woensdag in actie op Menzis NOJK

Van 8 tot en met 19 maart organiseert de KNLTB, in samenwerking met Burgersdijk tennis, de Menzis Nationale Overdekte Jeugd Kampioenschappen (NOJK) op de banen van Racket en Fitnesscentrum De Rhijenhof in Den Haag. In verschillende leeftijdscategorieën wordt gestreden om de nationale indoortitel.

De winnaars van de NOJK 2016 -12 en -16 jaar.

Het deelnemersveld bestaat uit talentvolle jongens en meisjes uit het juniorentennis. Ze zijn de toekomstige vertegenwoordigers van het Nederlandse tennis. Op de erelijst staan namen van spelers die veel hebben bereikt in het proftennis; Richard Krajicek, Jan Siemerink, Sjeng Schalken, Raemon Sluiter en Brenda Schultz McCarthy om maar eens wat te noemen. Maar ook de huidige spelers zoals Robin Haase, Arantxa Rus, Michaëla Krajicek en Tim van Rijthoven horen bij de winnaars van dit evenement. In totaal komen 256 tennissers in actie tijdens de NOJK op de twaalf binnenbanen van De Rhijenhof.

"Een fantastisch indoorcentrum, dat als basis fungeert van Burgersdijk tennis. Twaalf binnenbanen is redelijk uniek in Nederland. Dat is een van de grotere indoorlocaties in Nederland. En we spelen op de gewenste ondergrond, traag hardcourt", zegt Mark-Paul Burgersdijk, die er trots op is dat de KNLTB de samenwerking met hem heeft gezocht. "Dat is natuurlijk super. Daar zijn we erg blij mee. Met de ambitie die wij hebben is het een prachtige uitdaging om de NOJK te organiseren."

Een ronde per dag

Het complete deelnemersveld en het speelschema, maar ook speeltijden en uitslagen, zijn te vinden op www.knltb.nl/nojk. De wedstrijden beginnen op woensdag om 09.00 uur, daarna dagelijks om 10.00 uur. De finales worden op zondagochtend gespeeld. Bekijk hier het programmaboekje van het toernooi.

In voorgaande jaren begon het toernooi op donderdag, nu al op woensdag. "We spelen nu elke dag een ronde, woensdag eerste ronde, donderdag tweede, tot en met de finales op zondag. Dat is nieuw", zegt Burgersdijk, die de tennisliefhebbers in de regio (van Den Haag en het Westland) zoveel mogelijk hoopt te bereiken. "Dat is wel een speerpunt. Dat er zoveel mogelijk mensen uit de regio komen kijken. Er is een grote tenniskern in deze regio. Veel toptalenten in Nederland komen hier vandaan. Het is mooi dat hier nu ook een nationaal kampioenschap plaatsvindt. "

Burgersdijk maakt ook gebruik van zijn netwerk om mensen naar het toernooi te trekken. "Burgersdijk tennis geeft naast De Rhijenhof nog op twaalf andere locaties tennisles. We willen dat die ook betrokken raken."

Gratis toegang

De NOJK tot en met 12 en tot en met 16 jaar wordt gespeeld van woensdag 8 tot en met zondag 11 maart. Van woensdag 15 tot en met zondag 19 maart komen de deelnemers tot en met 14 en tot en met 18 jaar in actie. De toegang is alle dagen gratis.

Bekijk hier de website van De Rhijenhof, een tenniscentrum op de grens van Den Haag en Wateringen (de geboorteplaats van Kiki Bertens).