Wereldtitel gemengd dubbelspel voor Beks en Mulej; zilver Hilpert/Haslinghuis

Bart Beks en zijn Tsjechische partner Barbara Mulej zijn in Kaapstad, Zuid-Afrika, wereldkampioen 40+ geworden op de ITF Young Seniors Individual World Championships. Het Nederlandse koppel Marcus Hilpert/Eva Haslinghuis pakte zilver in de 45+.

Beks (foto) en Mulej, als eerste geplaatst, trokken na een stroeve start aan het langste eind in de finale tegen de Duitse Stefanie Kolar en de Australiër Toby Mitchell: 0-6, 6-4, 10-8.

Haslinghuis en Hilpert moesten in de gemengd dubbelspelfinale 45+ hun meerdere erkennen in het Zuid-Afrikaanse duo Lettica Venter/Bruce Young: 7-5, 3-6, 10-3. Zowel Haslinghuis als Hilpert plaatsten zich voor de enkelspelfinale 45+.

Haslinghuis won in de halve finales wel van Venter, met 3-6, 6-4, 5-0. Bij deze stand staakte de Zuid-Afrikaanse de strijd. In de finale speelt Haslinghuis tegen de Spaanse Ana Salas-Lozano.

Hilpert maakt zijn status als titelverdediger en lijstaanvoerder in het herenenkelspel 45+ tot dusverre volledig waar. Hij bereikte zonder setverlies de finale en speelt daarin tegen de Canadees Taras Beyko. Hilpert pakte vorige week, met Jeroen Bok en Frank van den Heuvel, al goud op de Team Championships. Bok en Van den Heuvel deden niet mee aan de individuele WK. Pieter van Houten wel en die reikte in Kaapstad tot de kwartfinales.

In het enkelspel 40+ strandde Beks in de halve finales. De Spaanse lijstaanvoerder Roberto Menendez Ferre was met tweemaal 6-4 te sterk. Voor Dennis Bank was de kwartfinales deze week het eindstation.

Beks/Hilpert is het te kloppen duo in het herendubbelspel 40+ In de finale staan onze landgenoten tegenover het Spaanse duo Jonathan Garcia/Mario Perea. Beks en Hilpert, twee ervaren en gelauwerde veteranentennissers, pakten vorig jaar zilver in het herendubbelspel 35+.

Smit gaat voor dubbelslag

Jasper Smit heeft nog alle kans op eremetaal. Hij staat in de enkelspelfinale 35+, tegen de Fransman Benoit Foucher, en in de herendubbelspelfinale. Samen met Martijn van Haasteren, die de kwartfinales haalde in het enkelspel, gunden hij de tegenstanders in de halve finales slechts één game. Het werd 6-0, 6-1 tegen de Noor Jonathan Dalnoki en de Braziliaan Antonio Amaro da Silva Filho. Het Franse duo Alexandre Martinatto/Steeve Noblecourt wacht in de finale.

Klik hier voor uitslagen en speelschema's van de ITF Young Seniors World Individual Championhips.