Davis Cupteam treft Tsjechië in play-offs Wereldgroep

Het Nederlands Davis Cupteam speelt voor een plaats in de Wereldgroep 2018 in eigen huis tegen Tsjechië. De promotie/degradatiewedstrijd is van 15 tot en met 17 september. De locatie en de ondergrond worden later bekend gemaakt.

Nederland won afgelopen weekeinde in de tweede ronde van de Europees/Afrikaanse zone met 1-3 van Bosnië-Herzegovina en verdiende daarmee een ticket voor een promotiewedstrijd naar de Wereldgroep, het hoogste podium in het landentoernooi voor mannen. Daarin verloor Tsjechië in februari met 4-1 van Australië. Kopman Tomas Berdych, de huidige nummer dertien van de wereld, ontbrak in dat duel.

Tsjechië won de Davis Cup drie keer waaronder twee keer in recente jaren, 2012 en 2013. Het staat op de negende plaats van de ITF-landenranglijst. Nederland is de nummer twintig. De landen stonden zes keer eerder tegenover elkaar en Tsjechië won de laatste vijf ontmoetingen. De laatste dateert van 2014, toen het in Ostrava 3-2 werd voor het thuisland. Dat was een duel uit de eerste ronde van de Wereldgroep. Nederland was het jaar ervoor gepromoveerd. In 2015 strandde het tegen Zwitserland in de play-offs en in 2016 tegen Rusland in de Europees/Afrikaanse zone. Na de winst op Bosnië krijgt Oranje een nieuwe kans om promotie af te dwingen. Volg www.knltb.nl voor meer informatie over het duel tegen Tsjechië en de kaartverkoop.

Captain Paul Haarhuis is blij dat het Davis Cupteam weer eens thuis speelt: "We speelden in 2014 voor het laatst thuis, tegen Kroatië. Het is super dat we eindelijk weer eens voor eigen publiek kunnen spelen. Tsjechië is een zeer sterke tegenstander, dus het zal een pittige wedstrijd worden. We kijken er naar uit en hopen op veel support van het thuispubliek." 

Loting play-offs

Gelijktijdig met de halve finales van de Wereldgroep worden 15-17 september de play-offs afgewerkt. Hierin nemen de acht landen die dit jaar verloren in de eerste ronde van de Wereldgroep het op tegen acht landen uit de regionale zones. Acht landen waren voor de loting geplaatst op basis van de meest recente ITF-landenranking.

Bekijk hier de loting, die plaatsvond op het ITF-kantoor in London:

Nederland-Tsjechië

Canada-India

Hongarije-Rusland

Japan-Brazilië

Portugal-Duitsland

Kazachstan-Argentinië

Colombia-Kroatië

Zwitserland-Wit-Rusland

Klik hier voor meer informatie over het Nederlands Davis Cupteam.