Fed Cup: Hogenkamp opent tegen Cepelova, Bertens treft Sramkova

Richel Hogenkamp en Jana Cepelova spelen morgen (zaterdag 22 april) de eerste wedstrijd van het Fed Cup-treffen tussen Nederland en Slowakije. In de AEGON Arena te Bratislava, op een indoorgravelbaan, komt kopvrouw Kiki Bertens de tweede wedstrijd in actie tegen Rebecca Sramkova.

Zondag is het eerst de beurt aan Bertens (WTA 20) en Cepelova (WTA 99). Hogenkamp (WTA 136) en Sramkova (WTA 126) spelen de vierde wedstrijd van het weekeinde. In het afsluitende dubbelspel staan Cindy Burger en Arantxa Rus op papier bij Nederland en Kristina Kucova en Cepelova bij het thuisland. De captains kunnen de opstelling wijzigen tot een uur voorafgaand aan het duel.

De winnaar van het treffen speelt in 2018 in de Wereldgroep. De verliezer komt uit in Wereldgroep II. Nederland speelt voor het tweede jaar op rij op het hoogste podium van het landentoernooi voor vrouwen. Voor Slowakije is het drie jaar geleden dat het deel uitmaakte van dit elitegezelschap van acht landen.

"Richel staat de hele week al goed te spelen en is klaar om het eerste punt binnen te halen. Het hele team heeft deze week goed getraind. We zijn klaar voor de strijd met Slowakije", sprak captain Paul Haarhuis na de loting.

Tijdens de vorige landenwedstrijd, in februari, was Michaëlla Krajicek nog de tweede enkelspeelster in de formatie van Haarhuis. Krajicek ontbreekt dit keer vanwege een knieoperatie. Hogenkamp was er niet bij tegen Wit-Rusland omdat ze toen net was hersteld van een blessure. Slowakije moet het doen zonder Dominika Cibulkova. De kopvrouw meldde zich gisteren af met een blessure.

Het is de vierde keer dat Nederland en Slowakije tegenover elkaar staan in de Fed Cup. Oranje leidt in de onderlinge duels met 2-1. Lees later vandaag nog een voorbeschouwing op www.knltb.nl.

Live de wedstrijden volgen?

Alle wedstrijden zijn live te bekijken via www.knltb.nl/tennistv en voor abonnees van Ziggo Sport. Op zowel zaterdag als zondag beginnen de wedstrijden om 13.00 uur.

Volg de verrichtingen van onze landgenotes ook via www.facebook.com/knltb en Twitter, met de hashtag #nedfcteam.