Fed Cupteam verliest eerste wedstrijd van Slowakije

Het Nederlands Fed Cupteam staat met 1-0 achter tegen Slowakije. Richel Hogenkamp verloor de eerste wedstrijd van dit weekeinde op de indoorgravelbaan in Bratislava met 6-3, 6-2 van Jana Cepelova.

Cepelova, de nummer 99 van de wereld, was zeker niet oppermachtig tegen onze landgenote. Ze sprong echter een stuk beter met haar kansen om. Hogenkamp (WTA 136) kreeg meer breakpoints dan haar opponente, maar plaatste minder breaks. 

De Slowaakse nam een 5-1 voorsprong, maar in de beginfase kon het beide kanten op. Hogenkamp miste volleys op een paar belangrijke momenten en liep daardoor achter haar opponente aan. De speelsters waren in de rally aan elkaar gewaagd. In de eerste vijf games ging het naar deuce. Hogenkamp werkte twee setpunten weg op 5-1 en krabbelde terug tot 5-3. Met wederom een lange (deuce)game trok Cepelova de openingsset naar zich toe.

Ook in set twee vielen er breaks over en weer. Na drie breaks op rij liet onze landgenote in de vierde game de kansen liggen, waardoor het 3-1 in plaats van 2-2 werd. Op 4-2 ging Cepelova voor de zevende keer in de partij door de opslag van Hogenkamp. Met haar allereerste ace serveerde de Slowaakse zich vervolgens naar de winst en de voorsprong voor het thuisland.

De Nederlandse kopvrouw Kiki Bertens neemt het in de tweede wedstrijd op tegen Rebecca Sramkova. Nederland en Slowakije spelen dit weekeinde voor een plaats in de Wereldgroep van 2018. De verliezer is veroordeeld tot Wereldgroep II.

Live de wedstrijden volgen?

Alle wedstrijden zijn live te bekijken via www.knltb.nl/tennistv en voor abonnees van Ziggo Sport. Op zowel zaterdag als zondag beginnen de wedstrijden om 13.00 uur. Volg de verrichtingen van het Nederlands Fed Cupteam ook via Facebook en praat mee via Twitter, #nedfcteam.