Haase tegen Delbonis in eerste ronde Monte Carlo

Robin Haase speelt komende week in de eerste ronde van het ATP Masters 1000-toernooi in Monte Carlo tegen de Argentijn Federico Delbonis.

De winnaar van het treffen staat in de tweede ronde tegenover de Oostenrijker Dominic Thiem, de nummer zes van de plaatsingslijst. Het toernooi in het luxe groothertogdom markeert het begin van het Europese gravelseizoen.

Haase is de huidige nummer 48 van de wereld. Delbonis staat op de 82ste plaats. Hij is 31 treden gezakt op de meest recente ATP-wereldranglijst. De Nederlander en de Argentijn troffen elkaar één keer eerder. In 2015 won Delbonis met 4-6, 6-2, 6-2 op het gravel van Kitzbühel.

Haase doet voor het zevende jaar op rij mee aan het toernooi in Monte Carlo. In 2012 bereikte hij de kwartfinales. Novak Djokovic moest er destijds aan te pas komen om de Hagenaar af te stoppen (6-4, 6-2).

Klik hier voor de loting van het herenenkelspel op de Monte-Carlo Rolex Masters.