Haase wint eenvoudig van Dzumhur in Monte Carlo

Robin Haase heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het ATP-toernooi in Monte Carlo. De Hagenaar rekende af met een oude bekende, Damir Dzumhur.

Haase was met 6-3 en 6-2 te sterk voor de 24-jarige Bosniër, de nummer 92 van de wereld. Dzumhur was als lucky loser tot het hoofdtoernooi toegelaten. Hij nam de plaats in van de Argentijn Federico Delbonis.

Haase had onlangs ook al van Dzumhur gewonnen tijdens de ontmoeting van het Nederlands Davis Cupteam met Bosnië-Herzegovina.

In de eerste set begon Haase uitstekend. Hij nam een 3-1 voorsprong. Bij een stand van 3-2 werkte de Hagenaar twee breakpoints weg. Haase brak de Bosniër bij 5-3 op love. Hij serveerde zich daarna naar de winst in de set.

In set twee ging Haase met hetzelfde elan verder. Hij brak Dzumhur in de eerste game. Een nieuwe break op 4-2 zette Haase op het spoor naar de zege, 6-2.

Haase speelt in de tweede ronde tegen Dominic Thiem. De nummer zes van de plaatsingslijst had een bye in de eerste ronde. In de onderlinge ontmoeting tussen Haase en de Oostenrijker staat het 2-1 voor Haase. Hij won van Thiem in Wenen (2014) en tijdens de Davis Cup (2015). In het laatste treffen, in Basel in 2015, trok Thiem aan het langste eind.

Bekijk hier de loting van het toernooi in Monte Carlo.