Nederland en Bosnië-Herzegovina in evenwicht na eerste dag

De stand tussen het Nederlands Davis Cupteam en Bosnië-Herzegovina is na de eerste dag in evenwicht. Thiemo de Bakker verloor in drie sets van Damir Dzumhur.

Terugblik op dag 1 van Bosnië-Herzegovina - Nederland

De Bakker moest met 6-2, 6-2 en 6-2 zijn meerdere erkennen in de 24-jarige Bosniër, de nummer 73 op de wereldranglijst. Voor De Bakker was het zijn eerste partij na lang blessureleed. Hij speelde in oktober zijn laatste wedstrijd. Hij verloor toen in de tweede ronde van het Challengertoernooi in Mohammedia, Marokko.

De Bakker kwam in de eerste set gelijk een dubbele break achter. Dzumhur nam een 4-0 voorsprong. De Bakker kreeg nog wel een kans op een break, maar Dzumhur behield zijn opslag. De Bosniër won de eerste set met 6-2.

In de eerste game van de tweede set poetste De Bakker een breakpoint weg. Hij behield zijn opslag, maar daarna won Dzumhur drie games op rij. Met een gelukkige netbal haalde Dzumhur een nieuwe break binnen, 5-2. De Bakker werkte nog twee setpoints weg, maar Dzumhur pakte de set met 6-2.

De Bakker werd ook in de derde set vroeg gebroken. Hij kreeg bij 2-1 kansen op een rebreak, maar de kleine Bosniër behield zijn opslag. Dzhumhur brak De Bakker daarna op love. Hij serveerde zich daarna naar de winst in de partij, 6-2.

De derde partij in de ontmoeting wordt morgen afgewerkt. In Zenica spelen Tallon Griekspoor en Jean-Julien Rojer tegen Mirza Basic en Tomislav Brkic.

Wedstrijden live volgen
Alle wedstrijden van Bosnië-Herzegovina - Nederland zijn live en gratis te volgen via TennisTV. Ook abonnees van Ziggo Sport kunnen de wedstrijden via Ziggo Sport live bekijken.

Twitter en Facebook
Gebruik hashtag #neddcteam voor alle twitterberichten over het Davis Cupduel. En volg de verrichtingen van het Nederlands Davis Cupteam op www.facebook.com/knltb.

Meer Davis Cup nieuws
Voor nieuws, foto’s en prestaties van het Nederlands Davis Cupteam kijk je op www.knltb.nl/daviscup.