Nederland wint van Bosnië na zege Haase

Het Nederlands Davis Cupteam heeft de ontmoeting met Bosnië-Herzegovina winnend afgesloten. Robin Haase haalde het beslissende punt binnen door in vijf sets te winnen van Damir Dzumhur.

Reactie Robin Haase na zege op Damir Dzumhur

Het duel tussen de twee kopmannen ging met 7-5, 6-3, 6-7 (4), 2-6 en 6-4 naar Haase. Voor de Hagenaar was het zijn vierde overwinning op rij in het enkelspel van de Davis Cup. Dzumhur had zeven wedstrijden op rij niet verloren.

Haase ging bij 5-5 door de opslag van de Bosniër. Die kon dat gameverlies niet verkroppen, de Bosniër ging door het lint en hij begon te schelden en te tieren. Haase serveerde zich daarna solide naar setwinst, 7-5.

In het begin van de tweede set drukte Haase gelijk door. Hij brak Dzumhur in de eerste game. Met twee uitstekende punten werkte Haase een game later twee breakpoints weg. Met een goede return dwong Haase wederom breakpoints af. De Hagenaar brak Dzumhur wederom, hij nam een dubbele break voorsprong in set twee. Dzumhur ging in conclaaf met de hoofdscheidsrechter, maar dat haalde niets uit. Haase liep met een game op love uit naar 4-0. Dzumhur kwam terug tot 4-3, maar Haase bleef koel. Hij brak Dzumhur bij een stand van 5-3.

Haase begon goed aan de derde set. Hij nam een 3-0 voorsprong. Na een lange game brak Haase de temperamentvolle Bosniër wederom, 4-0. Dzumhur kwam echter terug in de partij. Haase leverde met een dubbele fout zijn opslag in, 4-3. Na een break op 5-5 mocht Dzumhur serveren voor de set. Haase werkte met een schitterende lob een setpoint weg. Hij brak de Bosniër, 6-6. In de tiebreak moest de Bosnische captain Tomislav Brkic het publiek toespreken. Dzumhur won de tiebreak met 7-4.

In set vier was de eerste break voor de Bosniër. Hij liep uit naar een 4-1 voorsprong. Een nieuwe break op 5-2 leverde Dzumhur de winst in set vier op, 6-2.

Met een game op love begon Dzumhur aan de vijfde set. Haase brak de Bosniër knap in zijn daaropvolgende opslagbeurt, maar de Hagenaar leverde daarna ook zijn opslag in. Een nieuwe break op 3-3 zette Haase in dit tumultueuze duel op het spoor naar de zege. Dzumhur liet zich bij 5-4 behandelen. Haase bleef koel, hij serveerde zich naar de winst, 6-4.

Door de zege op Bosnië-Herzegovina mag het team van Paul Haarhuis in september spelen voor een ticket voor de Wereldgroep in 2018. De tegenstander wordt dinsdag bekend. Haarhuis maakte in Zenica zijn debuut als coach van het Nederlands Davis Cupteam.

Klik hier voor meer over het Nederlands Davis Cupteam.