Slowakije mist kopvrouw Cibulkova in Bratislava

Het Slowaakse Fed Cupteam heeft een flinke domper te verwerken gekregen in aanloop naar het duel met het Nederlands Fed Cupteam. Kopvrouw Dominika Cibulkova kan door een polsblessure niet in actie komen.

De nummer vier van de wereldranglijst kampt met een blessure aan haar rechterpols. Routinier Daniela Hantuchova is de vervanger van Cibulkova bij het treffen in Bratislava.

Ook bij de laatste ontmoeting tussen Nederland en Slowakije, in Apeldoorn in 2015, ontbrak Cibulkova. Ze wilde toen liever op hardcourt blijven trainen in aanloop naar een aantal toernooien.

Nederland won in Apeldoorn in 2015 met 4-1 van de Slowaakse formatie. Arantxa Rus won destijds van zowel Anna Karolina Schmiedlova als Magdalena Rybarikova. Kiki Bertens versloeg toen Rybarikova. Ook het dubbelspel was toen een prooi voor Nederland. Richel Hogenkamp en Michaëlla Krajicek wonnen van Kristina Kucova en Kristina Schmiedlova.

Het Nederlandse team bestaat dit weekeinde uit Kiki Bertens, Richel Hogenkamp, Arantxa Rus en Cindy Burger. De inzet van het duel in Bratislava is handhaving in de Wereldgroep.

Live de wedstrijden volgen?
Alle wedstrijden zijn live te bekijken via www.knltb.nl/tennistv en voor abonnees van Ziggo Sport. Op zowel zaterdag als zondag beginnen de wedstrijden om 13.00 uur.