Thiem te sterk voor Haase in Monte Carlo

Robin Haase is in de tweede ronde van het toernooi in het ATP Masters 1000-toernooi in Monte Carlo uitgeschakeld. De Hagenaar ging in twee sets onderuit tegen de nummer zes van de plaatsingslijst, Dominic Thiem.

Haase moest met 6-3 en 6-2 zijn meerdere erkennen in de nummer negen op de wereldranglijst. De 23-jarige Thiem won eerder dit jaar het graveltoernooi in Rio de Janeiro.

Haase kwam in de eerste set nog wel terug van een 2-0 achterstand naar 2-2, maar de drie daaropvolgende games waren voor Thiem. De Oostenrijker pakte de set met 6-3. In de tweede set werd Haase in de derde game gebroken. De uitstekend spelende Thiem liep daarna uit naar een 5-1 voorsprong. Haase pakte nog een game, maar Thiem won de tweede set met 6-2.

In de onderlinge ontmoeting tussen Haase en Thiem staat het nu 2-2. Haase won de eerste twee ontmoetingen (Wenen 2014 en in de Davis Cup 2015).

Dubbelspel

Voor Jean-Julien Rojer en Horia Tecau viel het doek in de tweede ronde van het dubbelspel. De Nederlander en zijn Roemeense kompaan, als achtste geplaatst, gingen verrassend ten onder tegen de Fransman Hugo Nys en de Montenegrijn Romain Arneodo: 7-5, 7-6 (2).