Bertens voor het eerst naar halve eindstrijd WTA Premier-toernooi

Kiki Bertens is doorgedrongen tot de halve eindstrijd van het WTA Premier 5-toernooi in Rome. Onze landgenote zette Daria Gavrilova overtuigend opzij.

Bertens, als vijftiende geplaatst in de Italiaanse hoofdstad, was met 6-3, 6-3 te sterk voor de Australische, die afkomstig is uit het kwalificatietoernooi. Onderweg naar de kwartfinales rekende Gavrilova af met onder meer Madison Keys (10) en Svetlana Kuznetsova (7).

Bertens begon de partij met serviceverlies, maar brak gelijk terug en kreeg ook geen breakpoint meer tegen in de openingsset, die ze won met 6-3. In de tweede set nam ze al gauw een dubbele break voorsprong, waarvan Gavrilova er eentje goed maakte. Op 5-3 werkte de in Moskou geboren Australische twee wedstrijdpunten weg op eigen service, maar het derde was raak voor Bertens.

Bertens, de nummer twintig van de wereld, speelt in de halve finales tegen Simona Halep. De Roemeense is de nummer acht van de wereld. Zij versloeg Anett Kontaveit in de kwartfinales met 6-2, 6-4. Halep is de vrouw in vorm. Afgelopen week won ze het toernooi in Madrid en ze is nu negen duels op rij ongeslagen. Halep staat met 2-1 voor in de onderlinge duels met Bertens.

Onze landgenote stond vorige week in de kwartfinales van het WTA Premier Mandatory-toernooi in Madrid. Het toernooi in Rome is een WTA Premier 5-toernooi. Dit zijn de toernooien die bij de mannen als Masters 1000-toernooien door het leven gaan, de hoogste categorie na de Grand Slams. Bertens had tot vorige week nog nooit de kwartfinales bereikt van een WTA Premier-toernooi.

Ga voor meer informatie naar de toernooiwebsite http://www.internazionalibnlditalia.com/.