Landgenotes grijpen naast titel op World Team Cup

De Nederlandse vrouwen zijn er niet in geslaagd om voor de dertigste keer op rij de World Team Cup op hun naam te schrijven. De formatie onder leiding van bondscoach (rolstoeltennis) Dennis Sporrel moest in de finale buigen voor China.

Diede de Groot met Dennis Sporrel.

De Chinese vrouwen wonnen beide enkelspelen en stelden daarmee de overwinning veilig. Diede de Groot verloor met 6-1, 5-7, 6-2 van Zhenzhen Zu. Aniek van Koot trok in een marathonpartij van drie uren aan het kortste eind tegen Huimin Huang: 6-2, 3-6, 7-6 (5).

Vorig jaar won Nederland in de finale nog met 2-0 van China. Toen was Jiske Griffioen er bij. De nummer één van de wereld haakte voor deze editie af vanwege een blessure. Michaela Spaanstra nam haar plaats in. Marjolein Buis was er in tegenstelling tot vorig jaar niet bij.

De World Team Cup, het landentoernooi voor rolstoeltenniss(t)ers, bestaat 32 jaar en Nederland stond voor de 31ste keer in de finale. 29 keer op rij was de titel voor de Nederlandse vrouwen. Aan die geweldige reeks is op het Italiaanse eiland Sardinië een einde gekomen.

De Nederlandse mannen strijden in Alghero nog om de dertiende plaats tegen Japan.

Klik hier voor alle wedstrijden en uitslagen van de World Team Cup.