Nederlands quadteam verliest van Israël op World Team Cup

Het Nederlandse quadteam heeft de derde wedstrijd in de poulefase van de World Team Cup in het Italiaanse Alghero verloren. Het Nederlandse team verloor met 1-2 van Israël en greep daardoor naast een plaats in de halve eindstrijd.

Niels Vink moest met 6-1 en 6-2 zijn meerdere erkennen in Noam Gershony. Gershony won een gouden medaille op de Paralympics van 2012 in Londen.

Sam Schröder trok de stand daarna gelijk met een zege op de nummer negentien op de wereldranglijst, Shraga Weinberg. Schröder, zelf de nummer negen van de wereld, won met 6-2, 4-6 en 6-4. In het dubbelspel verloren Schröder en Vink van Gershony en Weinberg, 6-4, 6-0.

Het Nederlands quadteam heeft de poulefase afgesloten op de derde plaats. Israël en de Verenigde Staten hebben zich geplaatst voor de halve eindstrijd. Het Nederlands quadteam speelt nu in de strijd om de vijfde tot achtste plaats tegen Korea, de nummer vier in de andere poule. Bekijk hier alles uitslagen van de World Team Cup in Alghero.