Nederlandse teams beginnen met nederlaag aan World Team Cup

Twee Nederlandse rolstoeltennisteams zijn met een verliespartij begonnen aan de BNP Paribas World Team Cup in het Italiaanse Alghero.

Het Nederlandse mannenteam ging met 3-0 onderuit tegen Argentinië. Carlos Anker (foto) verloor met 6-1 en 6-2 van Agustin Ledesma. Maikel Scheffers moest met twee keer 6-3 zijn meerdere erkennen in Gustavo Fernandez.

Ook het dubbelspel was een prooi voor de Argentijnen. Fernandez en Ledesma wonnen met 6-0 en 6-4 van Scheffers en Rody de Bie. In de andere wedstrijd in de poule won Spanje met 2-1 van België.

Het Nederlandse juniorenteam verloor met 3-0 van het team van de Verenigde Staten. Fleur Gobes verloor met twee keer 6-1 van Nathan Melnyk. Connor Stroud was met 6-0, 6-0 te sterk voor Coen van Werkhoven. In het dubbelspel werden Gobes en Roos Schröder geklopt door Melnyk en Joanna Nieh, 6-2, 6-1.

Bekijk hier alle uitslagen van de eerste dag van de World Team Cup in Alghero.