Uitstekend begin Bertens in Madrid

Kiki Bertens is uitstekend begonnen aan het graveltoernooi in Madrid. De speelster uit Berkel en Rodenrijs won in twee sets van Ekaterina Makarova.

Bertens was met 6-1 en 7-6 (4) te sterk voor de 28-jarige Russin, de nummer 41 op de wereldranglijst. Makarova haalde eerder dit jaar de laatste zestien op de Australian Open.

Bertens begon goed aan de partij. Ze brak Makarova twee keer. De Russin kreeg zes kansen op een break, maar Bertens werkte alle zes breakkansen weg. Bij 5-4 in de tweede set mocht de beste Nederlandse op de wereldranglijst serveren voor de winst, maar Makarova brak de nummer 21 van de wereld. In de tiebreak sloeg Bertens alsnog toe, 7-4.

In de tweede ronde speelt Bertens mogelijk tegen de winnares van Roland Garros, Garbine Muguruza. De Spaanse nummer zes van de wereld speelt in de eerste ronde tegen Timea Bacsinszky uit Zwitserland. Bekijk hier de loting van het WTA-toernooi in Madrid.