Bas Coulier Bondscoach NTC KNLTB

Vanaf 1 september 2017 zal Bas Coulier in dienst treden als Bondscoach NTC (Nationaal Trainingscentrum) van de KNLTB.

In deze functie zal Bas een constante factor worden voor alle huidige en jonge tennistoppers die bij de KNLTB trainen. Daarnaast zal Bas ook onderdeel gaan uitmaken van het ‘technisch hart’ van de KNLTB, waarin hij samen met Paul Haarhuis en Alex Reijnders verantwoordelijk is voor alles op het gebied van tennisinhoudelijke zaken. Dennis Sporrel en Frits Raijmakers blijven verantwoordelijk voor respectievelijk het rolstoeltennis en het veteranentennis.
 
Jacco Eltingh, Technisch Directeur KNLTB: “Ik vind het geweldig dat wij Bas binnen de KNLTB mogen verwelkomen. Bas heeft bij Tennisschool Amstelpark en op andere locaties mogen werken met verschillende tennissers, van jonge aanstormende talenten tot aan de absolute toppers. Daarnaast heeft hij ook als reizend coach de internationale tenniswereld leren kennen. Bas is iemand van onbesproken gedrag, consequent en heeft een enorme drive. Hij heeft met zijn vele ervaring toegevoegde waarde voor iedereen.”
 
Bas Coulier is  blij dat hij benaderd is voor deze functie: “Deze functie als Bondscoach NTC biedt mij een mooie nieuwe uitdaging. Ik heb er veel zin in om vanaf september aan de slag te gaan met de huidige toppers en de talentvolle jeugd. Talent is een verplichting het maximale uit jezelf te halen!”
 
Topsportdoelstellingen KNLTB

De KNLTB wil dat Nederlandse tennissers weer structureel mee kunnen doen op topniveau. De ervaring heeft geleerd dat talent alleen geen garantie is voor succes. Alleen met optimale begeleiding en de juiste mentaliteit kunnen we het maximale halen uit onze talenten. Daarom streven we naar een prestatiecultuur waarin onze spelers elke dag opnieuw worden gestimuleerd om zichzelf te verbeteren en hun grenzen te verleggen.