Bertens en Schuurs verliezen finale dubbelspel Ricoh Open

Kiki Bertens en Demi Schuurs hebben de finale van het dubbelspel op de Ricoh Open verloren. In de eindstrijd waren Dominika Cibulkova en Kirsten Flipkens te sterk.

Bertens en Schuurs, de nummers twee van de plaatsingslijst, verloren met 4-6, 6-4 en 10-6 van de Slowaakse en de Belgische. Voor Cibulkova was de eindzege op de Ricoh Open een primeur, het was haar eerste toernooizege in het dubbelspel. Voor Flipkens was het haar tweede toernooizege in het dubbelspel. Ze won met Johanna Larsson het toernooi van Seoul in 2016.

Bertens en Schuurs zorgden op 2-2 voor de eerste break in de partij, maar ze werden daarna zelf gebroken. Na een nieuwe break op 4-4 haalde het Nederlandse duo de eerste set met 6-4 binnen. In set twee ging het gelijk op tot 3-3. Cibulkova en Flipkens kwamen met 5-3 voor. Bertens en Schuurs overleefden bij die stand een setpoint. Ze kwamen terug tot 5-4, maar ze werden daarna wederom gebroken, 6-4.

In de beslissende set werkten Bertens en Schuurs nog knap twee matchpoints weg, maar ze verloren de supertiebreak uiteindelijk met 10-6.