Buis verslaat De Groot in Parijs

Marjolein Buis heeft de halve eindstrijd bereikt van Roland Garros. Voor het eerst sinds maart 2016 wist ze weer eens van Diede de Groot te winnen.

De opmars van De Groot sinds 2015 is indrukwekkend en bracht haar dit jaar op de derde plaats van de wereldranglijst. Buis is de nummer vijf. Zij verdedigt haar titel in Parijs, waar ze vorig jaar haar eerste Grand Slamtitel in het enkelspel veroverde. Eerder dit jaar was De Groot nog veel te sterk voor Buis in de finale van ACSA Open in Zuid-Afrika. De Groot had de laatste vier duels gewonnen.

Buis was ditmaal in een zinderend gevecht net te sterk voor haar jongere landgenote. Ze versloeg De Groot met 7-6 (7), 4-6, 7-5. Hierdoor verkleint ze de achterstand in de onderlinge duels naar 6-2. In de halve eindstrijd speelt Buis tegen de Japanse Yui Kamiji. De nummer twee van de plaatsingslijst klopte Charlotte Famin met 6-2, 6-1.

Van Koot klopt Griffioen

In de bovenste helft van het schema is lijstaanvoerster Jiske Griffioen verslagen door Aniek van Koot, die het Nederlandse onderonsje won met 6-7 (4), 6-0, 6-3. De Duitse Sabine Ellerbrock is de volgende opponente.

Van Koot had de vorige zes wedstrijden verloren van Griffioen, de nummer één van de wereld. Door de zege verkleinde ze haar achterstand in de onderlinge duels tot 26-13.

Klik hier voor de loting van het damesenkelspel rolstoeltennis in Parijs.