De Krom en Hoedt verdienen wildcards voor Futuretoernooien in Alkmaar en Middelburg

Michiel de Krom en Merel Hoedt (foto) hebben het KNLTB Wildcardtoernooi gewonnen en daarmee een wildcard verdiend voor de Futures in Alkmaar en Middelburg.

De Krom won in de finale met 6-1, 6-1 van Mick Veldheer, die met zijn finaleplaats een wildcard heeft verdiend voor de Future in Alkmaar. Maikel Borg won de strijd om de derde plaats van Rob van den Berg (6-2, 6-3) en verdiende daarmee een startbewijs voor de Future in Middelburg.

Hoedt klopte Jamie Jillissen met 7-5, 4-6, 10-7. Jillissen krijgt een wildcard voor het Futuretoernooi in Middelburg. Claire Ferwerda was met 6-1, 7-5 te sterk voor Maxine Palmen in de strijd om plek drie en mag daardoor meedoen aan de Future in Alkmaar.

De finales en wedstrijden om de derde plaats werden afgewerkt op tennispark De Hout in Alkmaar, waar komende week het Nederlandse Futurecircuit losbarst. Maandag tot en met donderdag werd er gespeeld op het nationale trainingscentrum in Almere.

De spelers die zich niet geplaatst hebben, kunnen komend weekeinde meedoen aan de kwalificaties in Alkmaar om zich te plaatsen voor het hoofdschema. Klik hier voor meer over het Future Tennistoernooi Alkmaar.