Geen finale voor Griekspoor in Hammamet

Kevin Griekspoor is in de halve finales van het Futuretoernooi in Hammamet (15,000 dollar) uitgeschakeld. Hij ging in twee sets onderuit tegen de voor eigen publiek spelende Moez Echargui.

Griekspoor moest met 6-1 en 6-4 zijn meerdere erkennen in de 24-jarige Tunesiër, de nummer 593 van de wereld. Voor Echargui is dat zijn hoogste notering ooit op de wereldranglijst.

Griekspoor maakte in de eerste set nog wel een break achterstand ongedaan, maar daarna won Echargui vijf games op rij. Griekspoor brak de Tunesiër in de eerste game van set twee, maar hij leverde daarna zelf zijn opslag in. In het vervolg van de tweede set verspeelde Griekspoor op 4-3 wederom een break voorsprong. Na een nieuwe break op 5-4 trok Echargui aan het langste eind.

Griekspoor had zich voor de halve eindstrijd geplaatst nadat zijn broer Scott Griekspoor (foto) had opgegeven in de kwartfinales. Griekspoor, de nummer 775 van de wereld, stond voor het eerst sinds september 2015 in de halve finales van een Futuretoernooi. Hij verloor toen de eindstrijd van het toernooi in het Tunesische El Kantaoui.