Griekspoor verder in kwalificatietoernooi Blois

Tallon Griekspoor heeft zich geplaatst voor de laatste ronde van het kwalificatietoernooi voor de Challenger in het Franse Blois (43,000 euro). De tennisser uit Nieuw-Vennep won in drie sets van Gavin van Peperzeel.

Griekspoor, de nummer één van de plaatsingslijst in het kwalificatietoernooi, schakelde de 25-jarige Australiër met 6-7 (5), 6-3 en 6-1 uit. Griekspoor had een bye in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi.

In de eerste set vielen er geen breaks te noteren. Griekspoor werkte twee breakpoints weg. In de tiebreak was Van Peperzeel met 7-5 de sterkste. In set twee had Griekspoor aan één break genoeg voor de setwinst. Hij brak Van Peperzeel op 4-3. In set drie kwam Griekspoor na een vroege break niet meer in de problemen, 6-1.

In de laatste ronde van de kwalificaties treft Griekspoor de Fransman Gregoire Jacq. De nummer zes van de plaatsingslijst in de kwalificaties won met 5-7, 7-5 en 6-1 van de Braziliaan Fabiano de Paula.

Bekijk hier de loting van het kwalificatietoernooi in Blois.