Landgenotes naar finale dubbelspel Roland Garros

Op het rolstoeltennistoernooi van Roland Garros hebben drie landgenotes de finale bereikt van het dubbelspel. Jiske Griffioen en Aniek van Koot nemen het morgen in Parijs op tegen Marjolein Buis en de Japanse Yui Kamiji.

Titelfavorietes Griffioen (foto) en Van Koot rekenden af met de Duitse Sabine Ellerbrock en de Francaise Charlotte Famin: 6-4, 6-4. Buis en Kamiji waren met 7-5, 6-1 te sterk voor Diede de Groot en de Britse Jordanne Whiley.

Eerder vandaag verloren Buis en Van Koot in de halve finales van het enkelspel. Buis had gisteren gewonnen van De Groot in de kwartfinales, Van Koot was daarin te sterk voor Griffioen.

In de halve finales van het herendubbelspel waren Maikel Scheffers en zijn Argentijnse partner Gustavo Fernandez dichtbij een zege over het als tweede geplaatste koppel Alfie Hewett/Gordon Reid, maar de Britten trokken met 6-4, 3-6, 10-8 aan het langste eind.

Klik hier voor het speelschema van zaterdag 10 juni op Roland Garros.