Leimonias en ALTA naar finale Eredivisie Gemengd

H.L.T.C. Leimonias heeft als eerste de finale bereikt van de strijd om het landskampioenschap in de Eredivisie Gemengd. De titelverdediger won op het eigen sportpark in de halve finales van Lobbelaer-Moerdijk. Het team van Egeria A.L.T.A. kon iets later de armen in de lucht steken. De ploeg uit Amersfoort versloeg Hangar 20 Zandvoort.

Leimonias was na de vier enkelspelen al zeker van de finaleplaats. Het stond met 3-1 voor en kon op basis van het setvoordeel niet meer worden ingehaald door Lobbelaer, ook al zou die ploeg de laatste twee dubbelspelen in 'straight sets' winnen.

ALTA stond er ook goed voor na de enkelspelen (3-1), maar zag het damesdubbelspel naar Zandvoort gaan. Lesley Kerkhove en Daniëlle Harmsen klopten Bernarda Pera en Nicole Thijssen met 6-4, 7-5. Antal van der Duim en Gero Kretschmer sloegen ALTA met een zege in het dubbelspel op de andere baan naar de finale. Het Nederlands/Duitse duo klopte de broers Scott en Kevin Griekspoor met 6-4, 6-2.

Tallon Griekspoor ontbrak bij Zandvoort. De huidige nummer twee van Nederland doet komende week mee aan het grastoernooi in Rosmalen, de Ricoh Open.

Leimonias en ALTA eindigden respectievelijk als eerste en tweede in de reguliere competitie. Lobbelaer finishte op de derde plaats voor Zandvoort, de kampioen van 2015 en verliezend finalist van 2016.

H.L.T.C. Leimonias - Lobbelaer-Moerdijk 5-1

Irina Bara - Anastasia Pivovarova 6-2, 3-6, 1-6

Mihaela Buzarnescu - Bibiane Schoofs 7-6, 6-4

Maxime Authom - Yannick Mertens 6-4, 6-2

Niels Desein - Jesse Huta Galung 6-4, 6-4 

Jegiolka/Buzarnescu - Schoofs/Van der Meet 6-4 opgave

Van Hal/Vd Valk - Prins/Huta Galung 7-5 opgave

Hangar 20 Zandvoort - Egeria A.L.T.A. 2-4

Lesley Kerkhove - Bernarda Pera 3-6, 5-7

Daniëlle Harmsen - Sandra Zaniewska 6-4, 6-3

Scott Griekspoor - Antal van der Duim 3-6, 5-7

Kevin Griekspoor - Nick van der Meer 6-2, 4-6, 2-6

Kerkhove/Harmsen - Pera/Thijssen 6-4, 7-6

Griekspoor/Griekspoor - Kretschmer/Van der Duim 4-6, 2-6