Primeur in Amersfoort op ‘New Dutch Open’

De Nederlandse beachtenniskampioenen Pieter Boot en Ronald van Slooten wonnen op tweede Pinksterdag in Amersfoort voor het eerst een ITF-toernooi op vaderlandse bodem. Een dag eerder beleefde Pieter de Vries, aan de zijde van de Italiaan Dario Leconte, ook een primeur met zijn eerste ITF-zege.

De beachtennistoernooien werden op eerste en tweede Pinksterdag gespeeld (afgelopen zondag en maandag) op het stortstrand bij tennisvereniging 't Stort, dat beschikt over vier permanente beachtennisvelden.

De zeges van onze landgenoten droegen bij aan het succes van 'The New Dutch Open Beach', naast de zon, het strand, de heerlijke ambiance en de prachtige partijen.

"Absoluut uniek voor Amersfoort. Nationale en internationale toppers die strijden voor felbegeerde ITF-punten voor de ITF-wereldranking", aldus Sebastiaan Flohr, één van de twee initiatiefnemers en oprichters van BTA033-Beach Tennis Amersfoort, op www.destadamersfoort.nl.

BTA033 organiseert ook meerdere ranglijsttoernooien, waarvan de eerste op 25 mei was. Bij deze toernooien kunnen de deelnemers punten verdienen voor de Nederlandse KNLTB-beachtennisranglijst.

Klik hier voor meer informatie over beachtennis in Nederland.