T.V. DUNO heeft beste mannenteam van Nederland

T.V. DUNO mag zich een jaar lang het beste herenteam van Nederland noemen. In Nieuwerkerk aan den IJssel won de ploeg uit Doorwerth de finale van de play-offs van T.O.P. Papendrecht.

De vereniging bekroonde het vijftigjarig jubileum dus met een topseizoen, waarin het in de reguliere competitie al bovenaan was geëindigd. Ongeslagen bovendien. Dat bleef het dus ook in het playoff-weekeinde. Zaterdag rekende DUNO af met gastheer en titelverdediger TC Nieuwerkerk in een spannend duel. Ook in die andere halve finales ontliepen de teams elkaar weinig. T.O.P. ontdeed zich daarin van Lewabo, dat onder meer Thiemo de Bakker in de gelederen had.

Botic van de Zandschulp (foto) leed in die halve finales nog een zeldzame enkelspelnederlaag tegen de Nieuwerkerker troef Enrique Lopez-Perez, maar zette zijn ploeg zondag op het juiste spoor. Justin Eleveld, die op zaterdag nipt onderuit ging tegen De Bakker, trok de stand recht door Johann Willems te verslaan. Zeges van Tim van Terheijden en Vincent van den Honert brachten DUNO op de rand van de landstitel. Er was hierna nog een set nodig, in één van beide dubbelspelen.

Teamcaptain Kevin Schimmel en Tim van Terheijden haalden de beslissende set binnen tegen Wesley Visser en Eleveld (7-6). Van de Zandschulp en Willems wonnen eveneens de eerste set (6-2), waarna beide partijen werden gestaakt en het feestje van DUNO kon beginnen. De Gelderse ploeg die voor het vijfde jaar actief is op het hoogste niveau mag volgend jaar de play-offs organiseren.

T.V. Duno – T.O.P. Papendrecht 3-3 (TV Duno wint op basis van sets met 9-4)

Botic van de Zandschulp – Colin van Beem 6-1, 6-1

Johann Willems – Justin Eleveld 6-3, 1-6, 3-6

Tim van Terheijden – Glenn Smits 5-7, 6-3, 6-1

Vincent van den Honert – Jannick Lupescu 6-3, 1-6, 6-3

Van de Zandschulp/Willems – Smits/Van Beem (6-2) (opgave Duno)

Kevin Schimmel/Van Terheijden – Wesley Visser/Eleveld (7-6) (opgave Duno)