TOC, TC Krimpen en SV Voorhout rekenen af met andere regiokampioenen

TOC, TC Krimpen en SV Voorhout hebben zich in Santpoort gekroond tot landskampioen voor regiokampioenen in respectievelijk de categorieën gemengd, heren en dames. Tijdens het finaleweekeinde op de banen van LTC Groeneveen wonnen zij de play-offs.

TOC won zondag in de finale van TV De Hout. Na drie zeges in de enkelspelen, waarvan twee in 'straight sets', was het klaar. De dubbelspelen werden niet meer afgewerkt in de zware, want tropische, omstandigheden. De eindstand werd daardoor bepaald op 3-0.

Bij de heren was er een spectaculaire ontknoping in de finale. Na de enkelspelen stond LTV Vianen met 1-3 voor tegen TC Krimpen, maar die ploeg won beide dubbelspelen in 'straight sets'. Bij een 3-3 stand moesten de sets, en anders eventueel de games, het verschil maken. Op basis van sets (8-7) ging de titel naar TC Krimpen..

SV Voorhout rekende in de damesfinale ongenadig hard af met Groenlose TC. Vier enkelspelen leverde Groenlose slechts zeven games op. Één van de twee dubbelspelen vonden nog doorgang. Groenlose redde de eer en bepaalde de eindstand op 4-1.

Op zaterdag vonden de halve finales plaats. Bekijk hieronder de uitslagen.

Gemengd

TV De Hout- TC Zandvoort 4-1

TOC-Rapiditas 3-0

Heren

TC Krimpen-TV De Boekhorst 3-3 (Krimpen wint obv sets)

TC Animo-LTV Vianen 0-4

Dames

SV Voorhout-Veenendaalse TC 5-0

Groenlose TC-TV Hasselo 5-1

Klik hier voor meer informatie over het competitietennis in Nederland.