Toptennis en topentertainment op Ricoh Open

Naast een ongekend sterk deelnemersveld op het enige gecombineerde ATP- en WTA-toernooi van Nederland is er nog veel meer om van te genieten op het terrein van Autotron in Rosmalen, waar zoals elk jaar het internationale grastoernooi plaatsvindt. Op de grasbanen zijn Alexander Zverev, Marin Cilic, Dominika Cibulková, Kristina Mladenovic of onze vaderlandse troeven Robin Haase en Kiki Bertens te bewonderen. In het KNLTB Plaza is iedereen welkom een balletje te slaan op bijvoorbeeld de padelbaan of het beachtennisveld.

In het KNLTB Plaza liggen rode- en groene Tenniskidsbanen. Een andere tennisvariant proberen kan ook. Tijdens de Ricoh Open liggen er ook twee padelbanen en een beachtennisveld op het KNLTB Plaza. Materiaal is aanwezig.

KNLTB Padel Open

Van woensdag tot en met zaterdag staat bovendien de KNLTB Padel Open op het programma, een mooie kans om te zien hoe deze snel groeiende sport (een kruising tussen tennis en squash) door ervaren beoefenaars wordt gespeeld. Woensdag en donderdag vanaf 13.00 uur, vrijdag vanaf 14.15 uur en zaterdag vanaf 11.00 uur het slot van het padeltoernooi. Klik hier voor meer informatie over padel. 

Verenigingen

Ook vinden er de hele week gesprekken plaats met verenigingsbestuurders voor 'In Gesprek Met...'. Ongeveer driehonderd clubbestuurders gaan in gesprek met de accountmanager van de KNLTB en volgen workshops over onder andere 'Competitie & Toernooien nieuwe stijl' en de KNLTB ClubApp.

Kids Day

De woensdag van het grastoernooi is zoals altijd Kids Day. Op die dag zijn alle geïnteresseerde kinderen vanaf 10.00 uur van harte welkom om te tennissen en plezier te maken op de baantjes van KNLTB Plaza. In de middag staan allerlei leuke, gevarieerde tennisactiviteiten gepland.

Vanaf 13.00 uur is er een georganiseerd programma bestaande uit verschillende tennisgames, zoals beachtennis, de KNLTB volley challenge en veel mik- en prijzenspelen. En zoals elk jaar vindt een speciale kids-persconferentie plaats waarop twee topspelers het hemd van het lijf kan worden gevraagd. Alle activiteiten worden begeleid door een professioneel en enthousiast team van de KNLTB.

Sterk kwalificatietoernooi

Zaterdag 9 juni barst het tennis los in Rosmalen met de wedstrijden in het kwalificatietoernooi. Ook hierin al meerdere spelers uit de top honderd. Bij de dames proberen onder andere de Italiaanse oud-winnares Camila Giorgi en haar landgenote Sara Errani (negen WTA-titels) zich te plaatsen voor het hoofdschema. Landgenotes Kelly Versteeg, Merel Hoedt en Erika Vogelsang krijgen ook een kans in het kwalificatietoernooi. Bij de heren doen onder meer Alexandr Dolgopolov, Ernesto Escobedo en Julien Benneteau een gooi naar het hoofdtoernooi.

Bezoek de toernooiwebsite voor meer informatie.