Van Koot en Buis sneuvelen in halve finales enkelspel Roland Garros

De finale van het rolstoeltennistoernooi voor vrouwen op Roland Garros heeft voor het eerst in lange tijd geen Nederlandse inbreng. Aniek van Koot (foto) en Marjolein Buis verloren in de halve finales.

Van Koot, die gisteren verrassend nummer één Jiske Griffioen versloeg, moest in twee tiebreaks haar meerdere erkennen in Sabine Ellerbrock. In een duel tussen twee oud-nummers één van de wereld, trok de ervaren Duitse met 7-6 (2), 7-6 (5) aan het langste eind.

Buis, die haar titel verdedigde en begon met een knappe zege over Diede de Groot, ging ten onder tegen de Japanse Yui Kamiji. De nummer twee van de wereld was met 6-3, 6-3 te sterk voor de Nederlandse rolstoeltennisster.

In het dubbelspel is er nog wel kans op 'oranje-succes'. Een grotendeels Nederlandse finale is mogelijk. Jiske Griffioen en Aniek van Koot treffen Sabine Ellerbrock en Charlotte Famin in de halve eindstrijd. Diede de Groot en Jordanne Whiley spelen tegen Marjolein Buis en Yui Kamiji.

Maikel Scheffers speelt bij de heren met Gustavo Fernandez in de halve finales van het dubbelspel. Scheffers verloor eerder in de kwartfinales van het enkelspel.

Ga voor meer informatie naar de toernooiwebsite.