Veel Nederlanders in actie bij Futuretoernooi Alkmaar

Het Futuretoernooi in Alkmaar heeft een groot aantal Nederlandse tennissers in het hoofdtoernooi. In het hoofdtoernooi bij de mannen doen maar liefst 23 Nederlanders mee.

Botic van de Zandschulp voert de plaatsingslijst aan in Alkmaar. Hij speelt in de eerste ronde tegen Adriaan de Jager. De Jager kreeg een wildcard voor het hoofdtoernooi.

Niels Lootsma is de nummer vier op de plaatsingslijst. Hij speelt tegen een speler uit het kwalificatietoernooi. Negentien Nederlandse spelers waren rechtstreeks tot het hoofdtoernooi toegelaten. Stijn Slump, Mats Hermans en Sidane Pontjodikromo waren succesvol in het kwalificatoernooi. Floris van den Brink en Jesper de Jong gaan vanavond uitmaken wie de 23ste Nederlander in het hoofdtoernooi gaat worden.

Ook de eerste partijen met Nederlandse inbreng in het hoofdtoernooi staan vandaag op het programma. Maikel Borg speelt tegen Roy Sarut de Valk, Stephan Gerritsen stuit op de als tweede geplaatste Fransman Maxime Chazal.

Bekijk hier de uitslagen van de eerste speeldag op het Futuretoernooi in Alkmaar.