Brouwer niet opgewassen tegen lijstaanvoerder in finale Amstelveen Future

De Amstelveen Future is gewonnen door Marko Tepavac. Gijs Brouwer kon in de finale van het 15,000 dollar-toernooi niet nogmaals voor een stunt zorgen. 

Brouwer, de nummer 707 van de wereld, versloeg dit toernooi de nummers 2, 6 en 8 van de plaatsingslijst. De kraker tegen de als tweede geplaatste Niels Lootsma in de kwartfinales was misschien wel de wedstrijd van het toernooi.

In de finale was de Servische lijstaanvoerder een maatje te groot voor de 21-jarige Nederlander: 6-3, 6-3. Tepavac stond deze week alleen in de halve finales tegen Boy Westerhof een set af.

Het is voor de Serviër maar goed ook dat hij het in de finale snel afmaakte, want later op de middag kwam hij alweer in actie in de kwalificaties van de Challenger in Scheveningen. Zijn vierde wedstrijd van het weekeinde. Op zaterdag speelde hij de halve finales in Amstelveen en de eerste kwalificatieronde in Scheveningen.

Brouwer stond voor de tweede keer in zijn loopbaan in de finale van een ITF-toernooi. Vorig jaar verloor hij de finale in Oldenzaal. Hij stond voor de derde keer bij de laatste vier. Vorig jaar won hij het wildcardtoernooi van de KNLTB.