De Groot in finale Wimbledon na zege op Van Koot

Diede de Groot heeft de finale van het rolstoeltennistoernooi op Wimbledon bereikt. Ze won in de halve eindstrijd van Aniek van Koot.

De Groot begon uitstekend aan de partij. Ze won de eerste zeven games op rij. In de tweede set kwam De Groot met 3-1 voor. Van Koot brak De Groot nog wel, maar de drie daaropvolgende games gingen naar De Groot, 6-2.

In de eindstrijd neemt de twintigjarige De Groot het op tegen de ervaren Duitse Sabine Ellerbrock. Zij won in drie sets van de als tweede geplaatste Yui Kamiji, 7-6 (4), 1-6 en 7-6 (4).

Het is voor De Groot haar eerste finale in het enkelspel. Ze haalde eerder dit jaar ook de eindstrijd van het dubbelspel op de Australian Open.

De Groot ook succesvol in het dubbelspel
De Groot haalde later op de dag ook de finale van het dubbelspel. Met Marjolein Buis won ze in de halve eindstrijd van Sabine Ellerbrock en Lucy Shuker, 6-4 en 6-1. In de eindstrijd wacht een ontmoeting met Yui Kamiji en Jordanne Whiley. De Japanse en de Britse wonnen met twee keer 6-4 van Aniek van Koot en haar Amerikaanse partner Dana Mathewson.

In het mannentoernooi verloor Maikel Scheffers in de halve finales van het dubbelspel. Met zijn Zweedse partner Stefan Olsson verloor Scheffers van het als eerste geplaatste koppel Stephane Houdet en Nicolas Peifer, 6-4, 2-6 en 6-2.