Debuterend Nederland verliest op World Team Cup beachtennis

Het Nederlands Beachtennis team heeft zich niet geplaatst voor het hoofdtoernooi van de World Team Cup beachtennis in Moskou. Ecuador won het beslissende gemengd dubbelspel.

Het Nederlandse team maakte in de Russische hoofdstad zijn debuut op de World Team Cup beachtennis. In dit landentoernooi wordt in teams gestreden om de titel. Er doen 32 teams aan het landentoernooi mee, Rusland is titelverdediger.

Martina Nevrlka en Fleur van Haasteren zorgden voor een Nederlandse zege. Ze wonnen met 6-7 (4), 6-3 en 6-4 van Adriana Castillo en Maria Salame. Pieter Boot en Ronald van Slooten verloren daarna van Andres Cabezas Rubio en Julio Rodriguez, 6-2, 4-6 en 6-2.

Van Haasteren en Van Slooten verloren daarna in het beslissende gemengd dubbelspel van Cabezas Rubio en Salame, 6-2, 6-3. Ecuador speelt nu tegen Cyprus in het hoofdtoernooi.