Drie Nederlandse enkelspeltitels op International Seniors Open Roermond

Tussen verder alleen maar Duitse winnaars zijn drie landgenoten er met de eerste prijs vandoor gegaan in het enkelspel op het tweede International Seniors Open Roermond.

Bart Theelen (foto), Frits Raijmakers en Sylvia Lievers-Kronenburg grepen de titel op het ITF Grade 3-toernooi. Theelen maakte zijn status als lijstaanvoerder in de 50+ waar. Voor de finale moest landgenoot Bart Lefel zich helaas terugtrekken. Raijmakers, bondscoach van het Nederlandse veteranentennis, klopte de Belg Danny Caubergh in een zinderende finale 55+ met 6-3, 3-6, 7-6. Caubergh had een Nederlandse finale voorkomen door op zaterdag Hans van den Brande met 6-3, 6-1 te verslaan.

Bij de vrouwen gingen Sylvia Lievers-Kronenburg en Pia Scheperkamp-Stiekema met twee titels aan de haal op de Roermondse Tennisclub N.I.P. Lievers-Kronenburg won een Nederlandse finale 60+ met 6-2, 6-1 van Pia Scheperkamp-Stiekema en samen wonnen ze het damesdubbelspel 55+. Met Bert Zijlmans schreef Scheperkamp-Stiekema het gemengd dubbelspel 60+ op haar naam. Zij hadden in de finale een walk-over tegen een Frans koppel. Een ronde daarvoor eerder hadden ze het echtelijk duo Joep Lievers/Sylvia Lievers-Kronenburg verslagen met 6-1, 6-2.

Petra van den Akker-Wessels en Karien Theeuwes grepen net naast de hoofdprijs. Theeuwes moest in de 55+ haar meerdere erkennen in de Duitse Petra Arndt: 3-6, 6-4, 6-2. In een andere spannende Nederlands-Duitse finale moest Van den Akker-Wessels nipt buigen voor Karin Linsen: 6-4, 6-7, 6-4.

Dit was de tweede editie van het International Seniors Open Roermond, dat vorig jaar een ITF Grade 5-toernooi was. Dit jaar is het al opgewaardeerd naar Grade 3. De organisatie hoopt de komende jaren nog verder te groeien.

Klik hier voor alle speelschema's met uitslagen en bekijk de Facebookpagina van het evenement.