'Hoog niveau en veel nieuwe spelers in lage leeftijdscategorieën'

Ondanks dat de finaledag van de Amsterdam Senior International Open volledig in het water viel, kijkt toernooidirecteur Rogier Liefbroer terug op een prima negende editie van het ITF Seniors Grade 2-toernooi op de banen van De Kegel in Amstelveen.

"Ondanks het tegenvallende weer hebben we organisatorisch en qua sfeer een van onze betere toernooien gedraaid. Spelers gingen heel ontspannen om met de noodzakelijke veranderingen. Misschien had het er mee te maken dat er veel buitenlanders waren dit jaar. Die lopen toch wel rond op het park en zijn over het algemeen vrij flexibel", aldus Liefbroer, die voor aanvang van het toernooi trots vermeldde dat er voor het eerst meer buitenlanders dan Nederlanders op de deelnemerslijst stonden. 

Finaledag

De finaledag van het veteranentoernooi viel helemaal in het water. Toen de eerste partijen op het punt stonden van beginnen, barstte de hemel open. Tussen de buien door tennissen was niet mogelijk waardoor de wedstrijden alleemaal naar binnen werden verplaatst. "Daar werd heel ontspannen mee omgegaan", vond Liefbroer. "Het scheelt dat de hal ook bij het park hoort. Het is iets minder gezellig, maar toch nog wel sfeervol."

Veel jonge deelnemers

Zeer positief voor het veteranentennis (in Nederland) is dat de lage leeftijdscategorieën goed gevuld waren. Liefbroer zag tevens meerdere nieuwe gezichten bij de jongere deelnemers. "Het is hoopvol voor de komende jaren dat die groep steeds groter wordt."

Indrukwekkend noemt hij het niveau bij de dames 40+, waar Mireille Bink, Caroline de Vries, Regina Balcune uit Letland, Jasmin-Jane Rengers-Gerritsen en Marloes Jutte Verkerk aantrekkelijke partijen afwerkten. Alleen Bink stak er bovenuit. Zij won al haar vier duels en bleef daarmee de Letse Balcune voor. Bink versloeg Balcune al aan het begin van de week, met 6-1, 6-2. 

Jubileum

Volgend jaar beleeft het toernooi in Amstelveen haar tiende editie. "Daar willen we een bijzonder evenement van maken. We hebben plannen om de buitenlandse toestroom verder te ontwikkelen. Het plan is om ook buiten Europa reclame te maken", kijkt Liefbroer vooruit.

Ga voor meer informatie naar de toernooiwebsite.