Rolstoeltennisser Anker naar finale Welzorg Challenger Zeeland

Carlos Anker heeft de finale bereikt van het rolstoeltennistoernooi op de Challenger Zeeland. Ruben Spaargaren greep naast een finaleplaats op het toernooi uit de ITF Wheelchair Futures Series.

Anker, als tweede geplaatst, rekende af met de als vierde geplaatste Banjob Suwan uit Thailand: 6-4, 6-2. De kraker tussen lijstaanvoerder Spaargaren en de Belg Jeff Vandorpe werd een prooi voor de vijftienjarige Belg: 6-4, 6-4. Vandorpe verkleint daarmee de achterstand in de onderlinge duels naar 7-6 (voor de achttienjarige Spaargaren).

Voor Anker is het zijn tweede enkelspelfinale van dit jaar. Op een Futures Series-toernooi in Frankrijk verloor hij een maand geleden de finale van Spaargaren. 

De finale in het dubbelspel gaat tussen Rody de Bie/Banjob Suwan en Carlos Anker/Mitchell Graauw.

Voor de vijfde keer vindt er een rolstoeltennistoernooi plaats op de Challenger Zeeland en net als vorig jaar gaat de finale tussen Anker en Van Dorpe. Laatstgenoemde trok destijds met 4-6, 6-4, 6-1 aan het langste eind.