Schoofs laat Haas ontsnappen in halve finales Versmold

Bibiane Schoofs is gestrand in de halve eindstrijd van het ITF-toernooi (60,000 dollar) in het Duitse Versmold.

De Gelderse ging nipt onderuit tegen de als achtste geplaatste Barbara Haas: 6-1, 2-6, 7-5. In de beslissende set zag het er aanvankelijk goed uit voor Schoofs. Ze nam een 4-2 voorsprong en stond ook nog met 5-4 voor. De eindsprint van de Oostenrijkse was haar echter te veel. Haase won de laatste drie games van de partij.

Haas speelt in de finale tegen de Roemeense Mihaela Buzarnescu, die dit jaar de titel prolongeerde met Leimonias in de Eredivisie Gemengd.

Voor Schoofs is deze halve finale op een 60,000 dollar-toernooi opnieuw een stap in de goede richting. Ze begon het jaar als nummer 571 van de wereld en stond voor dit toernooi 296ste. Ze won in februai een 25,000 dollar-toernooi in Altenkirchen en haalde drie weken geleden nog de halve finales in Lenzerheide (25,000 dollar).