Spaargaren en Anker op koers voor Nederlandse finale Welzorg Challenger Zeeland

Ruben Spaargaren en Carlos Anker hebben allebei nog een overwinning nodig om een 'oranje' finale mogelijk te maken op de Welzorg Challenger Zeeland, een rolstoeltennistoernooi uit de ITF Futures Series.

Spaargaren (foto) is als eerste geplaatst op de banen van MLTC Middelburg en rekende zonder problemen af met de Belg Johan Demeure: 6-2, 6-0. Bij de laatste vier treft hij opnieuw een Belg, en wel zijn grote rivaal Jeff Vandorpe. De tieners speelden al twaalf keer eerder tegen elkaar. Spaargaren leidt met 7-5. Op de wereldranglijst voor senioren zijn Spaargaren (18) en Vandorpe (15) respectievelijk de nummer 47 en 49.

In de andere halve eindstrijd speelt Anker tegen Banjob Suwan uit Thailand. Suwan, de nummer 91 van de wereldranglijst, klopte Berry Korst met 6-2, 6-4 en voorkwam daarmee een Nederlands onderonsje. De 21-jarige Anker, nummer 52 van de wereld, boekte een bevrijdende zege over Rody de Bie. Na zes nederlagen tegen zijn een jaar oudere landgenoot wist hij hem eindelijk te verslaan, met 6-4, 1-6, 6-4.

Klik hier voor de speelschema's en de uitslagen van Welzorg Challenger Zeeland.