Belg Vandorpe zit Nederlanders wederom dwars op Welzorg Challenger Zeeland

Jeff Vandorpe heeft zijn titel geprolongeerd op de Welzorg Challenger Zeeland door in de finale af te rekenen met Carlos Anker. 

De Belg versloeg de nummer twee van de plaatsingslijst met 6-2, 6-0 nadat hij op zaterdag al had afgerekend met de als eerste geplaatste Ruben Spaargaren. Net als vorig jaar verslaat hij op weg naar de titel in Middelburg een Nederlander in de halve eindstrijd en in de finale. Vorig jaar had Vandorpe drie sets nodig om Anker van zich af te schudden. Dit keer stond Vandorpe de hele week geen set af.

In het dubbelspel was de titel een prooi voor Rody de Bie en Banjob Suwan. Het Nederlands/Thaise duo klopte de Nederlanders Carlos Anker en Mitchell Graauw met 6-0, 3-6, 10-3.

Het was dit jaar voor de vijfde keer dat er een rolstoeltennistoernooi verbonden was aan de Challenger Zeeland. Klik hier voor alle uitslagen van de Welzorg Challenger Zeeland, een toernooi uit de ITF Wheelchair Futures Series. Van 19 tot en met 22 juli wordt in Velp een rolstoeltennistoernooi uit de ITF Junior Series gehouden, de Windmill Cup.

Volgende Futuretoernooi

Deze week staat de Amstelveen Future op het programma. Vanavond komt Igor Sijsling al de baan op voor zijn eerste ronde-partij tegen Bart Stevens. Bij de vrouwen komen Annelou Nab, Femke van Diemen en Jamie Jillissen in actie in de beslissende ronde van het kwalificatietoernooi. Ga voor meer informatie naar www.amstelveenfuture.nl.