Westerhof en Brouwer in halve finales Amstelveen Future

Boy Westerhof en Gijs Brouwer zijn doorgedrongen tot de halve finales van de Amstelveen Future (15,000 dollar). De als vierde geplaatste Westerhof won in twee sets van de Brit Tom Farquharson.

Westerhof versloeg de 25-jarige Brit met 7-5 en 6-3. Westerhof plaatste zich zodoende voor zijn derde halve finale op rij. Hij won twee weken geleden het Futuretoernooi in Breda, vorige week verloor hij in Middelburg in de halve eindstrijd van Thiemo de Bakker.

In de halve finales neemt Westerhof het op tegen de als eerste geplaatste Marko Tepavac. De Serviër schakelde de als zevende geplaatste Jelle Sels uit, 7-6 (7) en 6-3.

Gijs Brouwer zorgde voor een verrassing in Amstelveen door de als tweede geplaatste Niels Lootsma te verslaan, 7-5, 2-6 en 7-5. Brouwer staat voor het eerst sinds oktober vorig jaar in de halve finales van een Futuretoernooi. Hij haalde toen de halve eindstrijd in het Duitse Bad Salzdetfurth.

Brouwer stuit in de halve eindstrijd op Ricardo Hocevar. De als zesde geplaatste Braziliaan maakte een einde aan de opmars van qualifier Stephan Fransen, 6-7 (3), 6-2 en 7-5.

In het vrouwentoernooi viel het doek voor Merel Hoedt en Suzan Lamens. Hoedt verloor met twee keer 7-5 van de als eerste geplaatste Lisa Matviyenko. Lamens moest haar meerdere erkennen in de nummer drie van de plaatsingslijst, Ana Sofia Sanchez. De Mexicaanse won met 6-3, 6-2.