Buis nieuwe nummer één op wereldranglijst dubbelspel

Rolstoeltennisster Marjolein Buis is de nieuwe nummer één op de wereldranglijst in het dubbelspel. De speelster uit Beuningen behaalde de eerste plaats na een zege op de British Open.

Buis won met Diede de Groot het dubbelspel op de British Open. Ze waren in de finale te sterk voor Kgothatso Montjane en Dana Mathewson, 6-4, 6-3. Door de toernooizege passeerde Buis de Japanse Yui Kamiji op de wereldranglijst. De Japanse blijft wel de nummer één in het enkelspel.

Buis won in 2017 al negen toernooien in het dubbelspel. Ze verloor tot nu toe nog maar twee partijen in 2017, op de Australian Open en op Wimbledon. De partner van Buis op de British Open, Diede de Groot, klom door de winst naar de derde plaats op de wereldranglijst in het dubbelspel. Aniek van Koot bezet de vierde plaats, Jiske Griffioen is de nummer zes op de wereldranglijst in het dubbelspel.

Bekijk hier de wereldranglijst voor het dubbelspel.