Burger tegen Schoofs in halve eindstrijd Koksijde

Cindy Burger en Bibiane Schoofs staan zaterdag tegenover elkaar in de halve finales van het ITF-toernooi in het Belgische Koksijde (25,000 dollar).

Zowel Burger als Schoofs boekten een eenvoudige overwinning. De als tweede geplaatste Burger won met 6-3 en 6-2 van de qualifier uit Venezuela, Aymet Uzcategui.

Burger maakt deze week haar rentree op de tennisbaan. Ze kwam sinds Roland Garros niet in actie door een polsblessure. Burger stond in oktober vorig jaar voor het laatst in de halve finales van een ITF-toernooi. Ze verloor toen de finale van het toernooi in het Italiaanse Santa Margherita di Pula (25,000 dollar).

Schoofs gunde de Francaise Fiona Ferro vijf games. Het duel tussen de nummers vier en vijf van de plaatsingslijst werd met 6-3 en 6-2 een prooi voor de als vijfde geplaatste Schoofs. Schoofs haalde vorige maand nog de halve finales van het ITF-toernooi in Versmold (60,000 dollar).