De Groot naar finale enkel- en dubbelspel op British Open

Diede de Groot heeft de finale bereikt van de British Open Wheelchair Tennis Championships, het vijfde Super Series-toernooi van het seizoen. 

Na de Masters en de Grand Slams zijn de Super Series-toernooien de grootste en meest prestigieuze toernooien op de rolstoeltenniskalender. Ze zijn vergelijkbaar met de Masters 1000 of WTA Premier Mandatory-toernooien in het valide tennis en er zijn zes van per seizoen.

De Groot (twintig jaar) klopte in de halve finales van het enkelspel de Duitse routinier Sabine Ellerbrock met 6-2, 6-3. Het was de zevende overwinning in acht duels met de 41-jarige Ellerbrock. Onlangs veroverde De Groot op Wimbledon haar eerste Grand Slam-titel door Ellerbrock in de finale terug te wijzen. 

In de finale van de British Open, op hardcourt, speelt De Groot tegen Yui Kamiji. De Japanse nummer één van de wereld klopte Marjolein Buis met 7-5, 6-4. Kamiji staat 8-2 voor in de onderlinge duels met De Groot.

Het Nederlandse koppel De Groot/Buis bereikte de dubbelspelfinale ten koste van Ellerbrock en Manami Tanaka: 6-2, 6-0. In de finale wachten de Amerikaanse Dana Mathewson en de Zuid-Afrikaanse Kgohatso Montjane.

Jiske Griffioen en Aniek van Koot, respectievelijk de nummer drie en vijf  van de wereld, zijn deze week niet van de partij in Nottingham. 

Bij de mannen is er een finaleplaats in het dubbelspel voor Maikel Scheffers. De Brabander was met zijn Argentijnse partner Gustavo Fernandez te sterk voor het Britse koppel Gordon Reid/Alfie Hewett: 3-6, 6-1, 7-5. Het als eerste geplaatste Franse duo Stephane Houdet/Nicolas Peifer is de laatste horde op weg naar de titel. 

Klik hier voor meer informatie over de British Open.