Federer te sterk voor Haase in halve finales Montreal

Robin Haase is na een geweldige week in Montreal een prachtige tenniservaring rijker, maar slaagde er niet in nog een stunt toe te voegen aan zijn indrukwekkende reeks op het Canadese ATP Masters 1000-toernooi. Roger Federer was in de halve finales met 6-3, 7-6 (5) te sterk.

In zijn eerste halve finale op een Masters 1000-toernooi bood Haase de negentienvoudig Grand Slam-kampioen knap weerstand. Federer schoot uit de startblokken en nam een 2-0 voorsprong, maar Haase brak direct terug. Na een lange game op 2-1 moest onze landgenoot toch weer de break toestaan en deze gaf Federer niet meer uit handen.

De service van Haase liep niet denderend in die eerste set en met name de tweede opslag van de Hagenaar werd aangepakt door Federer. In de tweede set liep de service van Haase een stuk beter en omdat ook Federer feilloos serveerde -slechts drie punten gaf de Zwitser op eigen service prijs- mondde de set uit in een tiebreak. Haase overleefde een lastige laatste game door heel knap met twee aces op de proppen te komen.

Federer nam in de tiebreak een 3-0 voorsprong, maar Haase wist het om te draaien en op 5-4 te komen. Met twee degelijke servicepunten sloeg Federer zich vervolgens naar matchpoint en dat was de enige kans die de Zwitserse maestro nodig had.

Na een geweldige week waarin hij voor het eerst de laatste vier van een Masters 1000-toernooi heeft bereikt, maakt Haase een mooie sprong op de wereldranglijst. De huidige nummer 52 klimt zo'n twintig plaatsen. Zijn beste notering tot dusverre behaalde de dertigjarige Haase vijf jaar geleden (33ste).

Klik hier voor meer informatie over de Coupe Rogers in Montreal.