Gerenommeerde namen pakken enkelspeltitels op Dutch Open Senior Championships

Ondanks de grote concurrentie van andere toernooien, waaronder een groot Grade 1-toernooi in Duitsland, werden er weer veel wedstrijden van hoog niveau gespeeld op de Dutch Open Senior Championships in Hoofddorp. “We kijken terug op een heel geslaagde week”, zegt toernooidirecteur Niek Wetser.

Een deel van de in totaal 73 deelnemers speelde zich met succes in vorm voor de Nationale Veteranen Kampioenschappen van deze week, zoals Jeroen Bok (foto), Annemiek Wissink, Mirjam Swarte en Carole de Bruin, die dus met een ITF Grade 2-titel op zak beginnen aan de NVK in Etten Leur.

Bok moest op de Shot Open in Zeist nog opgeven, maar overtuigde in Hoofddorp met drie 'straight sets'-zeges in het herenenkelspel 45+. Bok werd dit jaar kampioen met het Nederlandse team op de WK Young Seniors en geldt als één van de favorieten voor de nationale titel.

De drie enkelspelcategorieën bij de dames werden allemaal een prooi voor landgenotes. Swarte won in de 40+ en zag dat Carole Beelen zich moest terugtrekken. Wissink was zoals verwacht de beste in de 50+. Zij is de nummer vijf van de wereld in deze leeftijdsklasse. Swarte en Wissink werden vorig jaar zevende met het Nederlandse team 45+ op de WK Young Seniors.

De Bruin is de nummer acht van de wereld in de 55+ en ook zij maakte haar favorietenrol in Hoofddorp waar. Zij kwam op drie onderdelen in actie (enkel-, dubbel- en gemengddubbelspel) en won al haar vijf duels. Twee keer kreeg ze een 'walk-over'.

Bij de elf enkelspelcategorieën kwam vier keer een niet-Nederlandse winnaar uit de bus. De Duitsers waren sterk bij de heren met drie zeges en drie tweede plaatsen.

Indoor en outdoor

Tijdens het finaleweekeinde moesten de spelers zaterdag vanwege de regen uitwijken naar de sporthal, maar daarvoor hoefden ze het Arnolduspark niet af. "We kunnen zowel buiten als binnen spelen op dit tennispark. We blijven bij elkaar, en dat verhoogt de gezelligheid", aldus Wetser, die veel positieve reacties kreeg, onder meer op de vernieuwde terrassen bij de hoofdbanen en de sfeervolle 'high tea' die vrijdagavond werd gehouden.

Tennisracket in 3D

De organisatie had voor de nummers één en twee, naast een geldprijs van respectievelijk 60 en 30 euro, een mooie trofee laten maken, als aandenken van een gezellige en succesvolle week. "Een glazen blokje van acht centimeter hoog met in 3D een tennisracket met tennisbal. Dat was erin gelaserd met daaronder Dutch Open en de categorie waar ze in uitkwamen", zegt Wetser. "Het was gezellig, leuk en iedereen was tevreden. Iedereen heeft lekker veel kunnen tennissen. Het weer had beter gekund, maar het is allemaal prima verlopen."

Klik hier voor de speelschema's en uitslagen van de Dutch Open Senior Championships.

Deze week worden in Amstelveen de Nationale Veteranen Kampioenschappen gehouden. Ga naar toernooi.nl voor meer informatie en volg de verrichtingen ook via www.knltb.nl.