Griekspoor klopt De Bakker in Future Oldenzaal

Thiemo de Bakker is uitgeschakeld in de tweede ronde van de Rabobank Future Oldenzaal 2017. Scott Griekspoor verraste de nummer twee van de plaatsingslijst op het 15,000 dollar-toernooi.

De Bakker moest met 6-4, 1-6, 6-4 zijn meerdere erkennen in Griekspoor, die later vandaag in de kwartfinales aantreedt tegen Jelle Sels. Meerdere tweede ronde-partijen konden donderdag vanweg de regen geen doorgang vinden.

Ook de nummer één van de plaatsingslijst moest zijn tweede ronde-partij nog afwerken. Botic van de Zandschulp klopte Stephan Fransen met 1-6, 7-6 (3), 6-3 en treft later vandaag de als zevende geplaatste Duitser Cristoph Negritu.

Tim van Terheijden verloor in de tweede ronde van de Fransman Samuel Bensoussan: 6-4, 6-4. Bensoussan speelt in de kwartfinales tegen de Nederlander Guy den Heijer.

Scott Griekspoor won twee weken geleden een Future in Letland. In Breda en Middelburg was de kwartfinales zijn eindstation. Hij heeft sinds de zomer van vorig jaar een berg punten verloren waardoor hij is afgezakt naar nummer 735 op de wereldranglijst. In juni 2016 bereikte hij zijn hoogste positie tot dusverre, 282.

Klik hier voor meer informatie over de Future in Oldenzaal.