Grote Nederlandse inbreng bij Future in Oldenzaal

Het eerste Futuretoernooi op Nederlandse bodem in de maand augustus wordt gehouden op de banen van OLTC Ready in Oldenzaal. Het deelnemersveld bij de Future in Oldenzaal kleurt vooral bij de mannen oranje.

Botic van de Zandschulp voert de plaatsingslijst aan. De 21-jarige Nederlandse kampioen haalde eerder dit jaar twee keer de finale van een Futuretoernooi. Van de Zandschulp verloor begin maart de eindstrijd van het toernooi in Lille. Hij haalde vorige maand de eindstrijd van de Future in Middelburg, maar moest zijn meerdere erkennen in Thiemo de Bakker.

De Bakker is ook in Oldenzaal van de partij. Hij is de nummer twee op de plaatsingslijst. De 28-jarige Westlander haalde door toernooizeges in Middelburg en Alkmaar de nodige punten binnen voor de wereldranglijst. Daarnaast haalde De Bakker nog de halve finales van de The Hague Open in Scheveningen.

Ook Gijs Brouwer staat op de deelnemerslijst. Hij haalde vorige maand de finale van het Futuretoernooi in Amstelveen, daarin verloor hij van de Serviër Marko Tepavac. Scott Griekspoor komt met een toernooizege op zak naar Oldenzaal. Hij won begin deze maand een Futuretoernooi in de hoofdstad van Letland, Riga.

Bij de vrouwen komt Nina Kruijer in actie. Ze haalde vorige maand de kwartfinales van de Driekleur Challenger in Middelburg. Naast Kruijer staan ook Phillis Vanenburg, Dominique Karregat, Merel Hoedt en Suzan Lamens in het hoofdtoernooi.

Naast het tennis zijn er ook een Ladies Day (donderdag 17 augustus, met KNLTB-directeur Jacco Eltingh als spreker) en een Kids Day (vrijdag 18 augustus). Bekijk hier meer informatie over het Futuretoernooi in Oldenzaal.