Haase met geweldige zege naar kwartfinales in Montreal

Robin Haase heeft voor een mooie stunt gezorgd op het ATP Masters 1000-toernooi in Montreal door in de derde ronde de als zevende geplaatste Grigor Dimitrov naar huis te sturen.

In een partij van twee uren en tien minuten klopte Haase de Bulgaar, die 41 plaatsen hoger staat op de wereldranglijst, met 7-6 (3), 4-6, 6-3. De Nederlandse nummer één (ATP 52) serveerde uitstekend- hij sloeg dertien aces- en speelde prima, geduldig tennis tegen de enorm talentvolle, maar grillige Dimitrov.

Haase staat voor de tweede keer in zijn loopbaan in de kwartfinales van een Masters 1000-toernooi. De vorige keer was vijf jaar geleden in Monte Carlo. Novak Djokovic was toen te sterk.

Ditmaal treft hij in Diego Schwartzman, die Jared Donaldson klopte met 0-6, 7-5, 7-5, een speler die hij al vier keer versloeg en nog nooit van verloor. Schwartzman is echter ook goed in vorm getuige zijn zege in de tweede ronde over Dominic Thiem (3). De Argentijn is de nummer 36 van de wereld.

Haase is bezig aan een prima seizoen. Tegenover ATPTennis zei Haase desgevraagd dat het zijn meest constante seizoen tot dusverre is. "Ik ben grotendeels blessurevrij en dat geeft me veel rust. Ik heb daarnaast ook veel gewerkt aan het mentale stuk. Ja ik heb een erg solide seizoen."

Scoreverloop

Haase won de eerste set in een tiebreak nadat hij in de twaalfde game op eigen service een setpunt had overleefd. In de tiebreak nam Haase vanaf het begin het heft in handen. Door een dubbele fout van Dimtrov werd het 4-1 voor Haase, maar die leverde met een dubbele fout ook een servicepunt in. Onze landgenoot liet de Bulgaar echter niet meer ontsnappen en pakte de tiebreak met 7-3.

Dimitrov richtte zich op in de tweede set en zette Haase vanaf het begin af aan onder druk, maar na een break voor Dimitrov op 2-2 pakte Haase gelijk de break terug: 3-3. Twee games later moest onze landgenoot toch weer een break toestaan. Dimitrov serveerde zich op 5-4 naar setwinst al werkte Haase nog wel twee setpunten weg.

Haase bleef ijzig kalm en pikte in de beslissende set de draad serverend gezien weer op. Na een break op 2-1 denderde de Hagenaar door naar de winst: 6-1.

Klik hier voor meer informatie over het ATP Masters 1000-toernooi in Canada.