Hogenkamp in eindstrijd ITF-toernooi Leipzig

Richel Hogenkamp is uitstekend op dreef bij het ITF-toernooi in Leipzig (25,000 dollar). De Doetinchemse gunde de als derde geplaatste Valentyna Ivakhnenko slechts drie games.

Hogenkamp, de nummer één van de plaatsingslijst, schakelde de 24-jarige Russin met 6-3 en 6-0 uit. Ivakhnenko haalde vorige maand de finale van het ITF-toernooi in Moskou (25,000 dollar). Ook haalde ze de laatste vier in Bursa (60,000 dollar) en het Franse Denain (25,000 dollar).

Hogenkamp brak Ivakhnenko bij een stand van 3-2 in de eerste set. In het vervolg van de wedstrijd verspeelde de 25-jarige Gelderse nog slechts één game. Hogenkamp blijft door de zege op de Russin zonder setverlies in Leipzig.

In de eindstrijd staat Hogenkamp tegenover de winnares van de partij tussen de als vijfde geplaatste Poolse Magdalena Frech en Julia Grabher uit Oostenrijk.

Het is voor Hogenkamp haar vierde finale in 2017. Ze won de toernooien in Saint-Gaudens (60,000 dollar) en Tunis (60,000 dollar). De eindstrijd in het Franse Croissy-Beaubourg (60,000 dollar) verloor Hogenkamp van de Russin Ekaterina Alexandrova.